A mammográfiás vizsgálat az emlők röntgen vizsgálatát jelenti. Kimutatja az emlőszöveteiben lévő elváltozásokat, vagy az egészséges állapotot támasztja alá.

Mammográfiás vizsgálat végezhető szűrő vizsgálatként, vagy probléma gyanú esetén orvosi javaslatra, alaposabb kivizsgálás részeként.

Szűrésként a mammográfiás vizsgálat a mell daganatok időben történő felismerésének eszköze. Kérjük a hölgyeket, éljenek a rendszeres mammográfiás szűréssel, egészségük megőrzése érdekében!

40 év fölötti hölgyeknek évente ajánlott és fontos a mammográfiás szűrés elvégzése. A mell problémák kialakulása ebben az életkorban legvalószínűbb, így a korai felismerés szerepe kiemelt fontosságú.

30-40 év közötti hölgyeknek normál esetben nem szükséges mammográfia, azonban magas mellrák kockázat esetén kifejezetten ajánlott, ezt leginkább a családi megbetegedési előzmények jelezhetik.

 (A hivatalos népegészségügyi szűrések keretén belül, melyet a társadalombiztosítás térítés mentesen nyújt, a 45-65 év közötti hölgyek két évente kapnak behívót a szűrésre.)

Kérjük, hogy akár szűrésre, akár orvosi javaslatra érkezik, hozza magával korábbi mammográfiás eredményeit az aznapi felvétellel történő összehasonlítás céljával, így is szűrve egy esetleges kóros folyamatot.

 

Előjegzés szükséges!

Bejelentkezés:

Magánrendelésre: 0630-268-2168

TB finanszírozott rendelésere: 061-256-46-55

This will close in 0 seconds