Gasztroenterológia

A gasztroenterológiai szakrendelés az emésztőrendszer megbetegedéseivel foglalkozik (nyelőcső, gyomor, belek, máj, hasnyálmirigy, epehólyag, stb…. problémái).

A vizsgálat során a gasztroenterológus szakorvos áttekinti az egyéni és családi megbetegedési előzményeket, fizikális vizsgálattal felméri az egészségi állapotot. További labor és ultrahang vizsgálatokat igényelhet.. Felmerülhet gyomortükrözés (gasztroszkópia), vagy vastagbéltükrözés (kolonoszkópia) szükségessége is, amely vizsgálatok intézményünkben kíméletesen, bódításban és altatásban egyaránt elérhetőek.

 

Szakorvos: dr. Szakács Andrea

Rendelési napok:
Kedd: 17:30-19:20

 

Szakorvos: dr. Szakács Andrea, magánrendelés

Rendelési napok:

Páros héten, Szerda: 07:00-11:00

Csütörtök 16.30-19.30

Beutaló NEAK finanszírozott rendelésen szükséges, magánrendelésen nem szükséges.

 

Előjegyzés szükséges!

Bejelentkezés:

Magánrendelésre: 0630-268-2168

TB finanszírozott rendelésere: 061-256-46-55

Laktóz-, laktulóz- és fruktózintolerancia és
Helicobater Pylori vizsgálat már elérhető a HT Medical Centerben!

A H2 kilégzési teszt olyan fájdalommentes gasztroenterológiai vizsgálat, mely a beteg által kilégzett levegőben megjelenő hidrogén mennyiségének változása alapján állítja fel a diagnózist. A kilégzéses vizsgálatok alkalmával egy speciális, laktóz, fruktóz, vagy laktulóz tartalmú folyadék elfogyasztása szükséges, mely kiváltja a kilégzett levegő összetételének változását, ami igazolhatja az intoleranciát.

A helicobacter kimutatására a szintén kilégzéses teszt szolgál, melynek során szájon át bevehető karbamidot kap a páciens. Helicobacter pylori fertőzőttség esetén a karbamidot a gyomorban lévő baktériumok elbontják hidrogén-karbonát ionra és ammóniára. A hidrogén-karbonát szén-dioxiddá alakulva a kilélegzett levegővel távozik a szervezetből.

Bejelentkezés a kilégzéses tesztekre: +36707193500

This will close in 0 seconds