Lézeres visszérműtét elérhető már a HT Medical Center Egynapos Sebészetén! Modern, fájdalommentes beavatkozás a végleges gyógyulásért!

A lézeres visszérműtét előnyei: gyors, rutin beavatkozás eredménye jobb, mint a hagyományos visszérműtété panaszmentes, gyors gyógyulás a műtét utáni 2. napon akár dolgozhat a műtét utáni 1 héttel akár újra sportolhat biztonságosabb a hagyományos műtétnél nincsenek hegek nincs vérzés nincs műtét utáni fájdalom

Beavatkozás menete

A műtét előtt a betegek részletes kivizsgáláson és szakorvosi konzultáción vesznek részt.

A műtét kezdete előtt fél órával kell Intézményünkben megjelenni Pácienseinknek. A műtét előtt ultrahang segítségével pontosan kijelöljük az eltávolítandó vénákat.

A műtéti terület fertőtlenítése után a térdtájon vagy a lábszáron ultrahang segítségével vezetődrótot helyezünk a fő vénatörzs lumenébe és ezt a lágyék- vagy térdhajlatban történő beömlésig vezetjük fel. Meghatározzuk a kezelés kezdőpontját, majd eddig a pontig vezetjük a lézerszálat. Ezt követően szintén ultrahang ellenőrzése mellett érzéstelenítő oldattal fecskendezzük körbe az operálandó vénatörzset. A lézeres koaguláció fentről lefelé történik, a lézer katéter folyamatos lassú visszahúzása mellett, ultrahang ellenőrzésével. A műtét végén a lábakra combtőig kompressziós harisnyát teszünk. A műtét után a beteg panaszmentesség esetén otthonába távozhat.

Teendők a kezelés után

A műtét után 3-4 héttel ultrahangos kontroll vizsgálatot végzünk. Otthon 5 napig véralvadásgátló injekció beadása szükséges trombózis megelőzés céljából. 1-2 nap múlva rugalmas pólya vagy kompressziós harisnya viselése mellett a beteg teljesen munkaképes, bár nehéz fizikai munka végzése, sportolás csak 1 hét elteltével javasolt. A fájdalom minimális, szövet közötti bevérzések csak ritkán jelentkeznek. A műtét utáni panaszok mértéke nagyban függ az operált visszerek mennyiségétől és nagyságától.

Bejelentkezés:

– Telefonon: +36302919520 vagy www.medicalcenter.hu, “visszahívást kérek” menüpont – E-mailben: toth.viktoria@medicalcenter.hu – Online: www.medicalcenter.hu “online időpontfoglalás” menüpont alatt

This will close in 0 seconds