Egynapos sebészet

Sebészetünkön korszerű, a kórházi bent fekvést kiváltó, a betegeket kímélő műtéti technikával, az úgynevezett egynapos sebészet eljárásaival operáljuk pacienseinket.

Mit jelent az egynapos sebészet, vagy egynapos műtét?

Napjaikban olyan modern orvosi műszerek és az emberi szervezetet kímélő technikák állnak rendelkezésre, melyek lehetővé teszik, hogy az operációk minél kisebb megterhelést jelentsenek a betegek számára. Kis sebbel, kevés vérveszteséggel járnak, így lehetséges a hagyományos műtéteknél megszokott hosszabb kórházi tartózkodás 24 óránál rövidebbre történő rövidítése.

A műtéti beavatkozás időtartama alacsonyabb. Az operációt követően a lábadozás a megfigyelő-fektető részlegen történik. Legkésőbb a műtétet követő 6-8 óra elteltével lehetséges a haza távozás.  Az operáció és megfigyelési szakasz együttes ideje 24 óránál rövidebb, ezért viseli az eljárás az egynapos sebészet, vagy egynapos műtét nevet. A teljes felépülés már otthoni környezetben lehetséges.

Hogyan történik?

A műtétet megelőzően minden esetben szakorvosi vizsgálat szükséges, melyet az operáló orvos végez. Meghallgatja panaszát, kivizsgálja, valamint áttekinti meglévő leleteit. Amennyiben szükséges, további vizsgálatokat igényel ˗így például diagnosztikát, vagy labort˗ melyek szintén helyben, intézményünkben rendelkezésre állnak. Szakorvosunk részletes tájékoztatást ad az operáció praktikus információiról is.

A műtétet megelőzően elegendő egy-két órával hamarabb érkezni. A ruhát, értékeket erre a célra elkülönített részen, saját szekrényében helyezheti biztonságba.  A beavatkozásra műtéti asszisztens kollégáink készítik elő. Egynapos műtét altatásban, bódításban és helyi érzéstelenítésben egyaránt történhet, függően az eljárás típusától és az egyéni igénytől.

Az operáció utáni megfigyelési, lábadozási szakasz kórtermeinkben történik. Komplikáció mentesség esetén a műtét napján hazabocsájtjuk.  Kontroll vizsgálatra szükséges intézményünkbe visszafáradni.

A műtétet követő napokban az operáló orvos közvetlen telefonján folyamatosan elérhető (0-24 órában, munka- és ünnepnapokon egyaránt) a biztonságos gyógyulás érdekében. Kérdések, vagy sürgős ellátási igény esetén az orvos gondoskodik a megfelelő és gyors megoldásról.

Mind a szakorvosi vizsgálat, mind a műtét előre egyeztetett időpontban történik.

Műtéti szakterületeink

Egynapos sebészetünkön az alábbi területeken érhetőek el beavatkozások:

  • Általános sebészet
  • Érsebészet
  • Fül-orr-gégészet
  • Nőgyógyászati műtétek
  • Ortopédiai műtétek
  • Szemészeti műtétek
  • Urológiai műtétek

Egynapos sebészetünk több mint tíz éve, 2004 óta működik. Közel 15.000 szürkehályog (katarakta) műtétet végeztünk, több száz artroszkópos operációt (ízületi tükrözéses műtétet) hajtottunk végre. Nagy számban végzünk érsebészeti műtéteket (visszérműtét).

Bemutatkozik műtő blokkunk

Intézményünk sebészeti blokkja két korszerű eszközökkel felszerelt műtőből áll. A legmodernebb technikának számító műszerek állnak rendelkezésre -mint például Olympus video berendezés, Leica mikroszkóp, ERBE vágók, EMD endoszkópos eszközök, stb.-, melyek pontos operációt és fizikailag kíméletes műtétet tesznek lehetővé.

Szakorvosaink sok éves jelentős műtéti gyakorlattal rendelkeznek, szakterületük meghatározó személyiségei.

A megfigyelő-fektető részlegen csendes, nyugodt körülmények között regenerálódhatnak pacienseink a műtétet követő órákban. Kettő- és három ágyas elhelyezésre van lehetőség. A szobákhoz saját fürdőszoba, WC tartozik.

Finanszírozás

Sebészetünk társadalombiztosítási ellátásként és magán sebészetként egyaránt igénybe vehető.

Társadalombiztosítási ellátásként érvényes TAJ kártyával igénybe vehető az egynapos sebészetet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a társadalombiztosítás havonta meghatározott számú műtétet finanszíroz, így ebben az esetben a műtétek 2-8 hetes előjegyzési idővel érhetőek el.

Magán sebészeti szolgáltatásként a műtéteket, a szakorvosi és egyéb vizsgálatokat minden hozzánk forduló paciens számára biztosítjuk, érvényes díjaink megfizetése mellett.

Amennyiben Ön egészségbiztosítással rendelkezik valamely hazai biztosító társaságnál és biztosítása finanszírozza az egynapos sebészetet, úgy biztosítása terhére, az ott megadott feltételek mellett szintén nyújtható a beavatkozás (biztosítóval történő előzetes egyeztetés szükséges).

Miért jó?

Az egynapos sebészet előnye, hogy elkerülhető a tartós kórházi bent fekvés és kíméletes megoldás. Sok esetben kiváltható a hagyományos, nagy feltárással, nagy sebbel járó operáció. Aktív dolgozók számára lényeges, hogy viszonylag rövid időn belül, pár napon belül lehetséges a munkavégzésbe való visszatérés.

Galéria

Időpont egyeztetés:

Az egynapos műtét és a megelőző szakorvosi vizsgálat előzetesen egyeztetett időpontban történik.

Időpont egyeztetés: munkanapokon, 8.00-19.30

Telefon: 0630/291 9520 (sebészet közvetlen), 061/256 4655, 061/256 0679

E-mailen nem tudunk időpontot előjegyezni. Az időpont egyeztetés során kollégánk tájékoztatja a további információkról.

Kérdések, információ esetén

További részletesebb információ igénye esetén hívjon bennünket, vagy az alábbi e-mailen válaszolunk kérdésére:

info@medicalcenter.hu

This will close in 0 seconds